DETALLS 

Recorregut: 12,19 km
Desnivell: 159 m

Excursió 

Punt d’inici i final: al terme de baix, 41.480787, 1.680970

 

PUNT D’INICI I ARRIBADA

A Mediona hi ha la Quadra de Pereres, la de Bolet, la de Orpinell i la d’Agullàdols. Una Quadra és una subdivisió per organitzar la senyoria de Mediona.

U
s proposem aquesta ruta circular planera per camins enmig de vinyes i masies de la Quadra d’Agullàdols o Terme de Baix, com l’anomenen aquí. Tota la zona baixa del terme de Mediona té com a teló de fons la muntanya de Montserrat, i el terreny es dibuixa com és el Penedès, turons, rieres, bosquines, i és clar, vinyes i cases de pagès, moltes d’elles elaboradores de vi.

Al llarg del recorregut, a banda de gaudir d’aquest paisatge, anirem trobant diversos punts interessants:
Ben a prop d’on deixem els cotxes hi ha La Freixeneda. En aquesta masia té origen de la família Ferrer, elaboradors de cava. Actualment aquest espai gestionat per Vins Família Ferrer és visitable però cal fer reserva prèvia. 

El recorregut passa pel El Comarquinal, abans Coma de l’Arquinall. Es troba ja al terme municipal de Sant Quintí, prop del límit amb el terme de Mediona. Actualment és l’allotjament rural Comarquinal Bioresort

Sota de la C15 una fita marca el trifini dels termes municipals de Sant Quintí de Mediona, i Sant Pere de Riudebitlles amb Mediona. A tocar de la masia hi trobarem una font i un mirador. 

Anirem caminant per la Serra de Gramar, passarem per la urbanització La Soleia de Sant Quintí de Mediona, i seguirem enllà fins a trobar la carretera i entrarem cap a l camí de la Morella, tot passant per Brugars, actualment és celler de producció ecològica Finca Brugàs

Seguirem el camí, passant per la masia la Morella i fins el Ros de Carme, on agafarem el camí cap a Santa Margarida d’Agullàdols que ens portarà cap a la masia i ermita amb aquest mateix nom passant per davant dels cotxes.

Santa Margarida d’Agullàdols és una  masia d’origen molt antic, amb una pintoresca capella d’una sola nau, amb volta de canó d’estil romànic, absis i parets laterals amb arcuacions. Aquest indret amaga una història de passió per les vinyes i el vi. De fet, Daniel Vardon Kenett, dona nom al celler que avui acull aquesta masia. Nascut el 1781, fou fill d’una família de comerciants marítims de l’illa de Guernssey. Va arribar a terres catalanes a principis del s. XIX, i apassionat per la seva cultura, els seus vins i enamorat d’una jove barcelonina, va quedar-se i va iniciar una nova vida en aquesta masia que va fortificar. El celler Vardon Kennett és visitable amb reserva prèvia.

D’allà seguirem cap a Can Feixes, que també acull el celler amb el mateix nom. La família Huguet n’és la propietària. Hi ha la casa pairal amb esgrafiats a la façana, les cases de les famílies dels treballadors i la capella de Santa Eulàlia totes de finals del segle XIX. Al Celler Can Feixes ofereixen visites concertades. D’aquest punt tornarem cap al punt on tenim els cotxes.

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aqui teniu els allotjaments.

Powered by Wikiloc
 
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.
 

GALERIA DE FOTOS