DETALLS 

Recorregut: 8 km
Desnivell: 143 m

Passejada familiar

ALERTA!
No feu aquesta ruta, si plou
o hi ha avís de pluja

Adreça: Carrer Major, 6
Adreça: Sant Joan de Mediona
Telèfon: 93 898 50 02
Email: turismevalldemediona@mediona.cat

PUNT D’INICI I ARRIBADA

Una bona passejada per qui vulgui anar-hi tranquil·lament (3 hores). Una taula, la font i els arbres fan de bon estar-hi per esmorzar o berenar.

Se surt dels rentadors i passant per darrera el cementiri, se segueix l’antic camí a les Cases Noves vorejant el torrent de Puigcogul.  És un torrent de fort estiatge, que recull les aigües dels vessants més orientals de la Serra de la Llacuna i dels vessants més occidentals de la Serra de Fontrubí, de la muntanya del Marquès i la Serra de Bolet. Conflueix amb la Riera de Mediona a l’alçada del Molí.

S’arriba a Puigmoltó.
Casa pairal i senyorívola. d’origen medieval actual. Hi ha la Creu de terme, d’estil barroc,  que estava a la cruïlla del camí del cementiri amb la carretera a les Cases Noves. Indicava el límit de l’alou que tenia el monestir de Santes Creus dins el terme de Mediona.

Abans de creuar el torrent es troba una edificació on hi havia hagut una fassina per la producció d’alcohol vínic. Data a la llinda: 1727. 

Es creua el torrent per un pont i s’arriba al Maset de la Gelada, ja que un mes de juny hi va gelar. Hi ha dos freixes singulars.

S’arriba a la Font de la Torreta, molt freqüentada pels passejants. Hi ha un roure gran. Qui vulgui fer una passejada curta, se’n pot entornar pel mateix camí. Millor no tornar per la carretera. Val la pena atansar-se fins la Masia de la Torreta, de planta basilical, molt ben restaurada.

Es deixa el torrent i es puja fins la Font Nova que va ser feta pel propietari de Can Pardo Vell. A finals dels anys 1970 es va fer arribar l’aigua de la font fins les Cases Noves.

Segons el temps de que es disposi es pot fer una volta per les Cases Noves de Can Pardo. Es recomana tornar pel mateix Torrent de Puigcogul.

S’entra a les Cases Noves, pel carrer Olivella. Es passa per la Font en homenatge a na Manuela de Rocaubas, curandera amb un poder especial. 

A la carretera de sortida del poble hi ha un pou del que es treia aigua amb un volant.

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aqui teniu els allotjaments.

Descarrega el track a wikiloc

Powered by Wikiloc
 
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.

GALERIA DE FOTOS