Aplec 2021 del Sant Crist de Mediona

L’1 de setembre de 1743 varen començar a Mediona tres dies de grans festes per a inaugurar la nova capella del Sant Crist. Des d’aleshores, la majoria de les celebracions relacionades amb aquesta imatge es feren coincidir amb la data del primer diumenge de setembre, que l’any 1771 va quedar institucionalitzada com la diada de Mediona. 

El proper diumenge 5 de setembre de 2021 faran, doncs, 278 anys del que podem considerar com el primer aplec, una festa que des de les seves arrels religioses va anar sumant branques culturals i socials fins a convertir-se en festa popular per a tota la contrada. Una tradició amb gairebé tres segles d’història que ha estat capaç de superar guerres, pestes i desgràcies de tota mena per arribar ben viva fins als nostres dies gràcies a tota la gent que l’ha fet seva.

Per tot plegat enguany toca celebrar-la de manera especial, mirant de recuperar l’esperit dels aplecs d’abans i de sempre.

PROGRAMA

13.00 h- Missa solemne a l’església de Santa Maria i actuació de la Coral Mediona, que interpretarà els Goigs del Sant Crist, amb la llegenda de la imatge trobada i altres peces variades del seu repertori.

14.30 h- Arrossada popular. Torna l’àpat més tradicional de l’aplec, adaptant aquest antic costum a les condicions dels nostres dies. Per al dinar és imprescindible haver fet la reserva i el pagament abans del dijous dia 2 de setembre per via electrònica a través de codetickets.com. Places limitades.
Preu de l’arròs: 8,50 € el plat. Cal portar-se coberts i tovalló. Begudes, postres i cafès no inclosos, hi ha servei de bar al Castell.

17.00 h- Taller de danses antigues amb la Companyia Xuriach i la guitarra de Belisana Ruiz. L’activitat, que obre el Festival Cordes amb Història, és oberta i gratuïta, però en compliment de l’actual normativa cal fer reserva prèvia a codetickets.com.

Aquest diumenge 5 de setembre ens trobem al Castell de Mediona. Bon aplec 2021!

Esdeveniment sotmès a la normativa Covid vigent. Qualsevol canvi es notificarà amb la màxima antelació possible.

Organitza: Castell de Mediona i Ajuntament de Mediona. Col·labora: Bisbat de Sant Feliu de Llobregat – Parròquia de Santa Maria de Mediona.