Casal Casa Nostra

El Casal de la Gent Gran “Casa Nostra” va obrir les portes el 22 d’octubre del 2005. Des d’aleshores, estem treballant amb i per la gent gran del nostre municipi, promocionant l’envelliment actiu, la participació i la diversió mitjançant activitats, tallers i sortides culturals i d’entreteniment, entre moltes altres coses.

Donem molta importància a l’activitat del dia a dia al Casal, que és on es gestionen totes les idees i d’on es crea el Caliu i la germanor necessària perquè la gent gran segueixi lluitat per una qualitat de vida activa i compartida. Tot està pensat pel benestar, individual i col·lectiu.

Fa 14 anys que compartim activitats de tota mena.

 • Tallers de memòria per activar les neurones i detectar qualsevol indici de deteriorament del nostre fràgil cervell, el qual és molt important tenir-lo sempre actiu.
  Per fer memòria no importa el nivell de estudis de cada persona, adaptem cada activitat perquè sigui més un joc que una obligació.
Ens desplacem a la Font del Bosc els dilluns de 11:00 a 12:45 h.
A les Cases Noves els dimarts de 10:30 h. A 12:00 h.
A Sant Pere Sacarrera el dimecres de 11:00 h. A 13:00 h.
 • Al llarg d’aquest anys em fet més de 100 sortides fora i dintre de Catalunya:
   – Algún cap de setmana a la platja.
   – Hem anat a programes de TV3.
   – Més de 60 sortides al Teatre cada dos mesos.
   – Hem visitat edificis històrics com el Liceu, Palau de la Musica, la presó Model i veure espectacles impressionants com el Cirque du Soleil.
   – També hem fet xerrades sobre la Salut, la Seguretat, la bona alimentació, allò que ens preocupa quan arribes a una edat i no saps què fer.
   – Musicoteràpia, subministrament i factures a la llar, tenir cura de la farmaciola domèstica i moltes altres, amb l’objectiu de millorar la nostra qualitat de vida.
   – Hem participat en intercanvis amb Casals de Gent Gran de diferents municipis, dels quals tenim molt bon record i ens han permès conèixer gent nova i indrets nous.

Com podeu veure som un Casal molt actiu, gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Mediona i tenint com a principals protagonistes a tota la gent gran del municipi.
Esperem seguir creixent dons amb el pas dels anys els més joves arribareu a formar part d’aquesta iniciativa, que està pensada per el benestar i l’envelliment actiu de tothom.

Per que tots ens fem grans i tots ens mereixem una vellesa digna.

Des de l’inici disposem del programa de dinamització de la Gent Gran de la Diputació, que ens proporciona unes hores a la setmana una dinamitzadora externa la Mar Mateu, que fa possible el taller de informàtica, pels més grans que necessiten més temps per entendre les noves tecnologies,
també taller de memòria a l’Ajuntament els dimarts de 5 a 6 de la tarda i la gestió d’altres activitats com el teatre donant suport a la Dolors, principal dinamitzadora de la gent gran que està des del primer dia, donant vida a aquest espai, organitzant i gestionant totes les activitats amb la col·laboració de la junta del Casal.

desembre, 2022