Benvinguda al municipi

Us donem la benvinguda a Mediona!

Si veniu a peu, en bici o en cotxe a Mediona, arribeu per on arribeu haureu passat pel bell mig de les vinyes i dels boscos que envolten aquest petit gran municipi del Penedès. Petit perquè petits són els seus 11 nuclis urbans i gran perquè amb 47 km2 d’extensió és dels mes extensos de la Vegueria Penedès

A Mediona hi podreu trobar des de la prehistòria de la Cova de Cal Bolet, amb una cronologia que comença a l’Epipaleolític, fins a les històries del Castell que us faran anar des dels templers fins a l’actualitat

Si us agrada anar amb bici o fer excursions trobareu camins i senders que recorren tot el municipi de cap a peus, i si el que busqueu és tranquil·litat, trobareu mil llocs per perdre-us i contemplar uns paisatges magnífics que us diran sempre en quina època de l’any estem.

Durant l’hivern abrigueu-vos del fred i del vent, sempre present, i no us estranyi que de tant en tant la neu ens faci una visita sorpresa. A la primavera amb la vinya i els arbres florits us esperem a la Fira de la cervesa artesana, una de les més antigues de Catalunya, on podeu tastar centenars de propostes d’arreu del mon  i maridar amb menjars casolans i de proximitat, mentre visiteu les parades artesanes que omplen els carrers de Sant Joan. A l’estiu el poble acull molts veïns “exiliats” que tornen a casa seva i que omplen la piscina, els bars i les moltes Festes majors que es celebren a tots els nuclis del Municipi des de juny fins ben entrat el setembre: Sant Joan, La Font del Bosc, Cases Noves, Sant Elies, Can Paixano, Monterrey, Sant Pere Sacarrera… Unes festes Majors que cada cop més s’omplen d’activitats promogudes pels vilatans i vilatanes de Mediona: gegants, castells, balls, corals, exposicions… tot per arribar a la tardor en la que comencem a recollir-nos descansant de tanta festa, per anar preparant el nou curs.

I donant vida a tot el municipi, el veïnat. De famílies antigues i de famílies noves, d’aquí i d’arreu, oberts, implicats en mil i una activitats organitzades per més de 30 entitats culturals, socials, esportives i veïnals que estarà encantat d’acollir-te i de donar resposta a les teves ganes de conèixer i viure a Mediona. Anima’t, el poble el fas tu!

octubre, 2022