Medionacastell

BARRIS ANTICS. MOLT PER DESCOBRIR, MOLT PER OFERIR

Per tal de capitalitzar l’experiència adquirida, l’any 2007, es va constituir la xarxa de “Barris amb Projectes”, una plataforma de comunicació i una eina de treball per a tots els municipis que desenvolupen un projecte integral de regeneració urbana i que són beneficiaris dels ajuts del Fons de foment del Programa de barris creat per la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

La primera subxarxa que es va crear agrupa els municipis que desenvolupen el projecte en el nucli antic de la població. Atès que la dinamització del teixit comercial del barri era una prioritat compartida per tots,  els seus membres van decidir posar en marxa una campanya que fomentés el comerç de proximitat. La voluntat última era ajudar per tal que el nucli recuperés la centralitat comercial que sempre ha tingut, tornés a ser un referent de la vida social del municipi i, alhora, donar-lo a conèixer al conjunt del territori.

Gràcies al treball conjunt i coordinat dels municipis que formen part de la de la xarxa, s’ha arribat a la setena campanya conjunta de dinamització comercial dels municipis de la xarxa Barris amb Projectes:

 “BARRIS ANTICS. MOLT PER DESCOBRIR, MOLT PER OFERIR”

Aquest any, durant el mes de juny, la campanya es desenvoluparà en 34 municipis.

La campanya, coordinada per l’Oficina de Gestió del Programa de Barris, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, de les diputacions de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, i de la sectorial de comerç de PIMEC (PIMEComerç).

La campanya consisteix en:

Durant tot el mes de juny de 2017 totes les persones que comprin als comerços adherits a la campanya poden optar a guanyar un dels premis aportats per cadascun dels 34 barris participants. També es lliura un premi a un comerciant adherit a la campanya de cada municipi participant. El premi consistirà en vals que es podran bescanviar per estades en establiments turístics dels municipis participants, visites guiades a llocs d’interès paisatgístic o del patrimoni arquitectònic local, tast de productes locals, lots de productes, etc.

En conjunt aquests municipis repartiran 1.190 premis, valorats en 103.000 euros, entre els clients dels comerços adherits a la campanya.

El client rep una butlleta per cada compra que fa a l’establiment que, si vol participar en el sorteig, ha de dipositar emplenada a la urna que trobarà en el mateix establiment col·laborador. Al final de la campanya, cada municipi, farà un sorteig per escollir els guanyadors entre les persones que hi han participat.

 

Aquests són els ajuntaments que participen o han participat a la campanya:

MUNICIPIS 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
Arbúcies X X
Artesa de Segre X X
Balaguer X X
Besalú X X X X X X X
Calafell X X X X
Caldes de Montbui X X X
Centelles X X X X X
El Vendrell X X X X X X X
Falset X X
Figueres X X X X
Juneda X
La Bisbal d’Empordà X X X X X X
La Selva del Camp X X X X X X
L’Arboç X X X X
Les Borges Blanques X X X
L’Escala X
Llagostera X X X x
Lleida X X X X X X x
Manresa x
Mediona X X x
Mollerussa X X X X
Roda de Ter X X X
Roses X X X X
Sant Feliu de Codines X X X X X
Sant Hipòlit de Voltregà X X X X X
Sant Martí de Tous X
Sant Quintí de Mediona X X X X
Solsona X X X X X X X
Súria X X
Torelló X X X X X X
Tortosa X X X X X
Ulldecona X X X X
Vilanova del Camí X X X X X

 

 

mediona-premi-barris1