El diumenge 3 de juliol del 2021 va sortir a la llum un nou projecte cultural engendrat a la Vall de Mediona: Zona Jazz, Mediona en Viu!
Aquesta iniciativa pretén donar veu a artistes locals i de proximitat, generant un espai de trobada entre músics i oients.
Per aquest jove, però intens festival han passat ja figures del calibre de Manel Camp, David Mengual o Dani Pérez, entre altres primers noms de l’escena del Jazz nacional.
I per començar amb força aquest any 2022, a principis de gener tindrem la tercera edició del Zona Jazz, aquest cop protagonitzada per veus del nostre país:

Elisenda Julià i Rai Paz
Diumenge 2 de gener a les 12:30h a El Casal Medionenc

La cantant Elisenda Julià i el guitarrista Rai Paz fan el seu primer concert junts l’any 2015 i des d’aleshores han anat consolidant-se com a duet, units sempre per la fascinació pel cançoner nord-americà i pel gaudi de fer música plegats. Ara ens presenten un repertori cuinat a foc lent, que va des d’estàndards de George Gershwin o Irving Berlin fins a música brasilera o pop-rock, sempre dins el marc d’intimitat i calidesa que ofereix el format guitarra i veu. 

Aura Mauri i Biel Harper quartet
Divendres 7 de gener a les 20h a l’Esglèsia de Sant Joan de Mediona

Divendres 7 de gener tindrem el quartet de Biel Harper i Aura Mauri, amb Juan Pastor al contrabaix i Adrià Claramunt a la bateria. Ells ens oferiràn un viatge sonor ple de subtileses i complicitat a través de música de diversos estils. Atrets per belles melodies, aquest quartet es troba per crear un espai íntim i delicat, on el diàleg entre ells, el públic i l’espai es converteix en una experiència única.

Joan Monné i Carme Canela
Dissabte 8 de gener a les 13h a l’Esglèsia de Sant Joan de Mediona

El 1996 va veure la llum el disc “Introducing”, el primer treball conjunt de la cantant Carme Canela i el pianista Joan Monné. Aquest 2021 es compleixen, doncs, els 25 anys d’aquest llançament. Per celebrar-ho, els dos músics han decidit bastir un repertori amb alguns dels temes que més els agraden dels que han interpretat al llarg d’aquests anys. I ho fan en format de duet, una formació mínima, íntima i arriscada, on els dos artistes s’exposen sense cap més vestit que el de la seva veu i el seu piano.