Cicle Passejades

Des de l’any 2013, el municipi de Mediona forma part del projecte “Cicle de passejades”, adreçat a la gent gran. Aquest projecte té l’objectiu de donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris. També es busca fomentar l’interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, i conscienciar aquest sector de població de la importància de l’activitat física per a la seva salut. El projecte vol oferir una eina de motivació que complementi l’acció que es porta a terme amb els diferents grups municipals d’activitat física adreçats a la gent gran, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Els municipis participants es distribueixen per grups, i cada municipi acull els altres participants del mateix grup, organitzant una passejada pel seu entorn. Cada temporada, els municipis canvien de grups. D’aquesta manera, es van coneixent altres municipis i altres municipis coneixen el nostre entorn.

Aquesta és l’evolució de nombre de municipis que participen en el projecte:

Des de l’inici del projecte hem realitzat caminades a:

2013
– Parc de Collserola
– Parc Natural Sant Llorenç del Munt
– Montserrat
– Parc Natural del Montnegre

2014
– Sant Pol de Mar
– Montgat
– Palau de Solità i de Plegamans

2015
– Lliçà d’Amunt
– Igualada

2016
– Vilanova del Camí
– Sitges
– Badia del Vallès

2017
– Martorell
– Manresa
– Caldes de Montbui

Cicle Passejades temporades 2018-2019

El cicle de Passejades, projecte adreçat a la gent gran per donar a conèixer diferents espais i entorns geogràfics de la província, i viure la natura de forma adaptada a les possibilitats dels usuaris, inicia temporada. Enguany i participen en el projecte un total de mes de 60 municipis de la província de Barcelona.

El nostre grup de participants de les passejades ja ha passat pels municipis de Gelida, Sallent i Granollers.
La darrera passejada de la temporada s’ha fet a Mediona el passat 11 d’abril. Acollirem els grups de participants d’altres municipis vinguts de Gelida, Sallent i Granollers. Vam desenvolupar la ruta de Mediona, passant pel Camp Fotovoltaic, rentadors i el camí fins al Castell de Mediona. Un cop arribats al castell, es va fer la corresponent explicació històrica del mateix, i els participants aprofitaren la pausa per a descansar i agafar forces per a la tornada.

Un cop acabada la caminada, es va fer un dinar conjunt al poliesportiu, i el posterior ball i estiraments dinamitzats per a concloure la jornada.

Volem agrair al Ramon i la Consol la seva bona disposició per acollir el grup, i la visita guiada que van oferir als participants.

La següent sortida que farem amb el grup de Mediona serà a la cloenda, on participen tots els grups del Cicle de Passejades de la Gent gran, organitzat per la Diputació de Barcelona, el proper dijous 16 de maig a Santpedor.

Notícies relacionades