Cicle Passejades

Des de l’any 2013, el municipi de Mediona forma part del projecte “Cicle de passejades”, adreçat a la gent gran. Aquest projecte té l’objectiu de donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província i viure la natura de forma totalment adaptada a les possibilitats dels usuaris. També es busca fomentar l’interès entre la gent gran per realitzar caminades amb certa regularitat, i conscienciar aquest sector de població de la importància de l’activitat física per a la seva salut. El projecte vol oferir una eina de motivació que complementi l’acció que es porta a terme amb els diferents grups municipals d’activitat física adreçats a la gent gran, i fomentar les relacions de grup i interpersonals en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Els municipis participants es distribueixen per grups, i cada municipi acull els altres participants del mateix grup, organitzant una passejada pel seu entorn. Cada temporada, els municipis canvien de grups. D’aquesta manera, es van coneixent altres municipis i altres municipis coneixen el nostre entorn.

Aquesta és l’evolució de nombre de municipis que participen en el projecte:

Des de l’inici del projecte hem realitzat caminades a:

2013
– Parc de Collserola
– Parc Natural Sant Llorenç del Munt
– Montserrat
– Parc Natural del Montnegre

2014
– Sant Pol de Mar
– Montgat
– Palau de Solità i de Plegamans

2015
– Lliçà d’Amunt
– Igualada

2016
– Vilanova del Camí
– Sitges
– Badia del Vallès

2017
– Martorell
– Manresa
– Caldes de Montbui

2018
– Gelida
– Sallent
– Granollers

El cicle de Passejades és un programa que promou la Diputació de Barcelona en el qual l’Ajuntament de Mediona hi participa i el coorganitza amb l’objectiu d’incorporar l’activitat física en la vida diària de la gent gran, potenciar un estil de vida actiu i donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província. Les passejades estan totalment adaptades a les possibilitats i necessitats del col·lectiu de la gent gran; són suaus i assequibles. La major part del recorregut és per pistes forestals o camins de muntanya, esquivant al màxim els trams urbans. Es camina un total de 3 hores fent diverses parades durant el recorregut. Les distàncies a recórrer són entre 6 i 8 km.

Enguany, les dates de les passejades seran:

24 de novembre del 2021 a Corbera de Llobregat .

2 de febrer del 2022 a Mediona

9 de març del 2022 a Vilobí del Penedès

6 d’abril del 2022 a Cerdanyola del Vallès

* Data de cloenda per establir

Us heu d’inscriure al Poliesportiu Municipal Antoni Ramallets
Descarregueu-vos el full d’inscripció
Descarregeu-vos la declaració responsable Covid-19
+ info: 938 985 867 i esports@mediona.cat

Amb motiu de la pandèmia, el Cicle de Passejades 2020-21 no es va realitzar.

El cicle de Passejades és un programa que promou la Diputació de Barcelona en el qual l’Ajuntament de Mediona hi participa i el coorganitza. Aquests any hi participen 81 municipis de la província de Barcelona amb l’objectiu d’incorporar l’activitat física en la vida diària de la gent gran, potenciar un estil de vida actiu i donar a conèixer diferents entorns geogràfics de la província. Les passejades estan totalment adaptades a les possibilitats i necessitats del col·lectiu de la gent gran;són suaus i assequibles. La major part del recorregut és per pistes forestals o camins de muntanya, equivant al màxim els trams urbans Es camina un total de 3 hores fent diverses parades durant el recorregut. Les distàncies a recórrer són entre 6 i 8 km.

Enguany , les dates de les passejades seran:

27 de novembre del 2019 a Mediona .

Full Explicatiu Passejades Mediona

30 de gener del 2020 a Sant Vicenç de Castellet

Full Explicatiu Passejades Sant Vicenç de Castellet

27 de febrer del 2020 a Sant Pere de Riudebitlles

19 de març del 2020 a l’Hospitalet de Llobregat

El Cicle de Passejades 2019-20 es va suspendre amb motiu de la pandèmia.

El cicle de Passejades, projecte adreçat a la gent gran per donar a conèixer diferents espais i entorns geogràfics de la província, i viure la natura de forma adaptada a les possibilitats dels usuaris, inicia temporada. Enguany i participen en el projecte un total de mes de 60 municipis de la província de Barcelona.

El nostre grup de participants de les passejades ja ha passat pels municipis de Gelida, Sallent i Granollers.
La darrera passejada de la temporada s’ha fet a Mediona el passat 11 d’abril. Acollirem els grups de participants d’altres municipis vinguts de Gelida, Sallent i Granollers. Vam desenvolupar la ruta de Mediona, passant pel Camp Fotovoltaic, rentadors i el camí fins al Castell de Mediona. Un cop arribats al castell, es va fer la corresponent explicació històrica del mateix, i els participants aprofitaren la pausa per a descansar i agafar forces per a la tornada.

Un cop acabada la caminada, es va fer un dinar conjunt al poliesportiu, i el posterior ball i estiraments dinamitzats per a concloure la jornada.

Volem agrair al Ramon i la Consol la seva bona disposició per acollir el grup, i la visita guiada que van oferir als participants.

La següent sortida que farem amb el grup de Mediona serà a la cloenda, on participen tots els grups del Cicle de Passejades de la Gent gran, organitzat per la Diputació de Barcelona, el proper dijous 16 de maig a Santpedor.

Notícies relacionades