Festival Cordes amb Història

Fa uns mesos vaig apropar-me fins a l’ajuntament per intercanviar idees amb la Maica. El meu esperit inquiet fa que sempre tingui projectes musicals al cap, i un d’ells era poder portar a Mediona allò que m’apassiona: la música antiga. La Maica va escoltar atenta durant molta estona, i quan vaig acabar em va dir que sí. He de dir que poques vegades he sentit aquesta escolta i ganes de fer des de un ajuntament.

Així, amb molta emoció, hem gestat aquest Festival, comptant amb músics propers al territori, intentant cuidar el que ens queda a prop, i alhora intentant mostrar el que tenim a Mediona.

Tindrem l’oportunitat de sentir música històrica a tres indrets importants del nostre municipi, com són el Castell de Mediona, l’Església de Sant Joan Conilles i l’Ermita de Sant Elies. Cada proposta musical amb les seves peculiaritats, per començar ballarem guiats de la companyia de dansa barroca XURIACH, al son de la guitarra i qui sap si també de la riera que passa per sota del Castell.
En la segona trobada, podreu sentir el meu primer treball discogràfic, que va ser creat des de Mediona en plena pandèmia i posteriorment gravat a un poblet de Segovia. Danses i altres sons instrumentals del segle XVII ibèric, arranjades i respirades per la Sara Àgueda a l’arpa de dos ordres, el Pere Olivé a la percussió i jo mateixa a la guitarra barroca.
I per acabar l’Edwin Garcia ens portarà el seu projecte Diferencias diferentes, un viatge per les danses del s. XVII a través de les seves improvisacions i composicions sobre grounds (baixos obstinats) originals.
Espero que ens puguem trobar en algun dels concerts i que gaudiu de la música i de l’entorn.

Belisana Ruiz

PROGRAMA

Neix el Festival Cordes amb Història a Mediona! Amb el propòsit de sumar patrimoni i música us presentem tres propostes musicals que ens portaran a tres indrets històrics del nostre territori.

Diumenge 5 de setembre
Taller dansa antiga a càrrec de la companyia XURIACH.
A les 17h al Castell de Mediona.
Xuriach proposa un taller de dansa distès i divertit, amb música en directe, centrat en el repertori del segle XVII. Pavanes, Follies i Villanos són melodies molt antigues, però que encara ara ens són familiars perquè han quedat formant part de la nostra tradició.
Per aquest taller, gratuït, cal reserva prèvia a codetickets: https://cutt.ly/Aplec2021

Diumenge 10 d’octubre
Presentació del disc IM-POSIBLES del grup TAÑER.
Sara Águeda, arpa de dos ordres / Pere Olivé, percussió / Belisana Ruiz, guitarra barroca.
A les 18h a l’Església de Sant Joan de Conilles.
El trio Tañer, ens presenta el seu primer treball discogràfic, IM-POSIBLES (Lindoro, 2021). Un disc creat durant la pandèmia, on el grup s’endinsa a la música instrumental del segle XVII composta a Espanya per als seus instruments.

Diumenge 7 de novembre
Diferencias diferentes. EDWIN GARCÍA, guitarra barroca.
A les 12.30 h a l’Ermita de Sant Elies.
“Diferencias diferentes” pretén apropar-se a la pràctica musical de la guitarra al segle XVII, intentant reconstruir l’experiència d’un intèrpret que improvisa i crea les seves pròpies diferencies sobre els sons i danses més característiques del seu entorn, així com construint noves peces partint d’aquest llenguatge.