L’alcalde de l’Ajuntament de Mediona, Servand Casas, i el president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, han signat la renovació de l’acord de col·laboració.

Promoció del Voluntariat

El conveni preveu que l’Ajuntament de Mediona col·laborarà a difondre el Voluntariat per la llengua (VxL) promovent i facilitant la participació en el programa de les persones que viuen a la població, proporcionant material i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes (per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès).

De la seva banda, el CNL informarà l’Ajuntament de les activitats que es duen a terme a la comarca de l’Alt Penedès, en general, i al municipi de Mediona, en particular, relacionades amb aquest programa i assessorarà les persones que vulguin participar en el VxL com a voluntaris o com a aprenents. També difondrà altres programes del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomentin l’ús de la llengua catalana i la cohesió social.

6 anys

L’Ajuntament de Mediona es va adherir al programa Voluntariat per la llengua l’any 2012. Durant aquests 6 anys, al voltant de 40 persones, entre voluntaris catalanoparlants i aprenents de català, hi han participat formant parelles lingüístiques i trobant-se per conversar en aquesta llengua.

20181128_signatura_conveni_aj_mediona_01Josep Moya, president del Consell del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, i Servand Casas, alcalde de Mediona.