La natura ha aprofitat l’estat d’alarma, el confinament, les intenses pluges i el bon temps per recuperar el seu espai. En som conscients de la proliferació d’herbes per tot arreu i en concret, als carrers del municipi.

Des del començament de l’estat d’alarma del passat catorze de març, a la Brigada Municipal s’han habilitat mesures de flexibilitat horària i s’han organitzat les jornades de treball segons les necessitats, prioritzant la salut i la seguretat dels treballadors així com la conciliació familiar. En aquest sentit es van definir com a serveis bàsics i essencials: l’enllumenat públic, la recollida de contenidors, les fosses urgents, el repartiment d’aliments, medicaments i productes de primera necessitat a famílies vulnerables, urgències i altres treballs necessaris per a mantenir les condicions de seguretat al municipi.

Des de ja fa unes dies, la Brigada va recuperant el seu ritme de treball habitual, i una de les tasques és desbrossar els carrers, que es fa amb desbrossadora, i arrencar les males herbes de forma manual. No es fa servir cap tipus d’herbicida i amb els recursos humans que disposem, es fa molt difícil mantenir les voreres lliures de herbes, d’un dia per l’altre.

Cal tenir em compte que la proliferació d’herbes a les voreres perjudica el paviment, ja que tenen poderoses arrels que poden arribar a aixecar-lo. Moltes floreixen amb molta rapidesa degut al privilegiat entorn en el que vivim a prop del camp.

I donada la situació que hem exposat, qualsevol col·laboració ciutadana és molt benvinguda! és realment una mesura molt eficaç tenir cura i mantenir el nostre entorn més proper (portal, pàrquing, etc) lliure de males herbes. Recordeu quan no fa tants anys, cada veí escombrava i tenia cura de davant de casa seva?

Agraïm la vostra comprensió, paciència i col·laboració.