Benvolgut veïnat,

Ja fa molts dies que a les nits ens trobem amb un desajust important entre les ganes de trobada i esbarjo de part del jovent del poble (residents, estiuejants i altres provinents de municipis veïns) i les necessitats de descans i tranquil·litat dels veïns i veïnes del municipi.

És evident que la situació ha de millorar i que és quelcom que afecta tothom.

Som conscients que la situació de confinament, la suspensió de les festes majors d’arreu de la comarca i la tensió acumulada que ha generat la crisi de la Covid19, ens porta a situacions més complexes que altres anys per aquestes dates, però hem de poder trobar un equilibri que sigui assumible per totes les parts.

Des de l’Ajuntament hem estat parlant amb el jovent, hem demanat paciencia als veïns més afectats i en moments puntuals hem activat altres mesures (intervenció directa, contacte amb els Mossos,…) que han tingut un resultat clarament insuficient.

Per seguir tractant aquest tema i cercar noves solucions, convoquem a una reunió als pares i familiars del jovent, menor d’edat, que sou sabedors que es troben a la nit, buscant espais i moments de festa i esbarjo.

L’objectiu de la trobada és compartir la situació, prendre consciència de les diferents necessitats del vostres/nostres joves i de la resta del veïnat i explorar solucions que permetin una millor convivència veïnal, de dia i molt especialment de nit.

A les persones que ens heu adreçat les vostres queixes i preocupacions sobre el soroll i les dificultats de descans, us demanem que no participeu en aquesta trobada (si no sou familiars directes del jovent). Això sí, us garantim una comunicació directa sobre l’evolució i el resultat de la mateixa.

És el moment de parlar més, de ser molt més conscients que som una comunitat i que la convivència entre nosaltres depèn de l’esforç que fem tots per equilibrar les diferents necessitats que tenim.

La trobada: dijous 6 d’agost a les 19:30h, a la sala del teatre del Casal Medionenc, amb les mesures de prevenció necessàries.

Salutacions cordials,

Ajuntament de Mediona