DETALLS 

Recorregut: 12 km
Desnivell: 220 m

Excursió 

Adreça: Mediona
Telèfon: 93 898 50 02
Punt d’inici i final:41.488267, 1.631384

 

PUNT D’INICI I ARRIBADA

Es recomana deixar els cotxes al Pont del Vado per escurçar la caminada.

Hi ha dos camins, el que porta directament a Orpinell, pel que després es torna per recollir els cotxes, i el camí de Mas Pagès, que és el que s’agafa.

Tot caminant es va vorejant el Bosc de la Socarrada.

S’arriba al primer forn de calç, un dels més grans del terme. Està una mica enrunat i queden les restes d’una casa adossada on es quedaven els qui mantenien el forn en funcionament fins acabar la càrrega.

Més endavant trobem Mas Pagès, és un ample conjunt de cases, amb els sostres enfonsats.

Es segueix el GR fins Mas Bolet, també abandonat, i la Casa Nova d’Orpinell. A les imatges de la galeria hem afegit una imatge del 1986 d’Orpinell, avui en procés de degradació. 

Orpinell era una de les Quadres de Mediona (junt amb les de Bolet, de Valldellòs, Agullàdols i Pereres), amb casa fortificada. Prop d’Orpinell hi ha les restes d’un jaciment iber.

Es torna pel Torrent de Mas Pagès fins al  Pont del Vado. Ja molt a prop de la carretera trobem un altre forn de calç, força ben conservat.

 

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aquí teniu els allotjaments.

Descarrega el track a wikiloc

Powered by Wikiloc
 
 
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.
 

GALERIA DE FOTOS