DETALLS 

Recorregut: 6 km
Desnivell: 100 m

Passejada

Punt d’inici i final: C. de Florenci Gustems, Sant Joan de Mediona 41.477637, 1.612446

 

PUNT D’INICI I ARRIBADA

Aquesta és una caminada molt agradable que ens porta a la font de Cal Sabater que es troba a 528m d’altitud. El passeig per anar-hi és força planer.

El camí de cal Sabater surt de Sant Joan de Mediona des de la carretera, a 100 metres de la parada de l’autobús. Es torça pel primer desviament a l’esquerra i es passa per la Font de la Masia, que queda sota el camí. La Font de la Masia no s’asseca mai i abastia la font de l’entrada del poble a Sant Joan, a la carretera.

El camí va pujant suaument i a 2 kilòmetres de la sortida, s’arriba al camí que puja des de Can Ferrer. Del creuament surt un corriol a l’esquerra que porta a la font, a uns 50 metres. La Font de Cal Sabater es troba situada a: N 41º 29.60´7′ E 001º 36.346′ A l’armariet que hi ha al cantó de la Font, hi podreu posar el vi a refrescar. L’aigua de la font té un contingut en sals minerals de 320 ppm (parts per milió), la meitat que la de Sant Joan de Mediona.

Per tornar es recomana tornar a Sant Joan pel Camí Ral, pel marge esquerre de la riera i així es tanca el circuit.

La resclosa, a la riera desviava l’aigua cap els horts d’on hi ha ara la fàbrica, fins a Sant Joan.
Mig amagada entre les herbes, a l’alçada de la fàbrica, en la pendent del marge esquerra de la riera hi ha les restes d’una teuleria.

Per qui no vulgui caminar gaire, pot deixar el cotxe a Can Xombo, agafar el camí de Can Ferrer i seguir mig quilòmetre amunt.

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aquí teniu els allotjaments.

Powered by Wikiloc
 
 
 
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.
 

GALERIA DE FOTOS