DETALLS 

Recorregut: 14 km
Desnivell: 350 m

Excursió que et porta des de Sant Joan a la Casa Alta de Feixes al nord del municipi des d’on podreu gaudir d’una panoràmica espectacular de la Vall de Carme, l’Anoia i Montserrat.

Aquesta ruta la podeu fer també sortint des de l’Àrea d’Autocaravanes de Mediona 

PUNT D’INICI I ARRIBADA

La Casa Alta es troba dalt d’un turó, dominant una impressionant vista amb Orpí a sota i Carme més avall; fins i tot, el Castell de la Roqueta, seguint la serra prelitoral. També el castell de Queralt més enllà, i a l’altre costat, la muntanya de Montserrat.

Hi ha un gran casalot, una antiga casa forta, que els de la zona sempre han anomenat la Casa Alta.

Pel Turó de Can Sans es puja a Les Esplanes i al Pla de les Fites. Es passa per on hi havia la mina de bauxita Teresita, per la Casa Nova d’Orpinell i per Orpinell. Es travessa el bosc per camins planers. Prop del camí hi ha una de les barraques de pedra seca més grans del municipi. Segueix un forn de calç i ja en una corba, passats el Coll del Guix i de Cabra, es divisa la Casa Alta de Feixes.  

La panoràmica sobre la Vall de Carme i l’Anoia fins Montserrat és impressionant.

Per tornar es voregen els camps de Can Poc i es va baixant pel bosc fins els camps de Can Xombo. S’arriba a Mediona pel marge esquerra de la Riera.

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aqui teniu els allotjaments.

Descarrega track EXCURSIO Casa Alta de Feixas GPX
Descarrega el track a wikiloc

Powered by Wikiloc
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.
 

GALERIA DE FOTOS