DETALLS 

Recorregut: 7 km
Desnivell: 108 m

Passejada familiar

ALERTA!
No feu aquesta ruta, si plou
o hi ha avís de pluja

Adreça: Carrer Major, 6
Adreça: Sant Joan de Mediona
Telèfon: 93 898 50 02
Email: turismevalldemediona@mediona.cat

PUNT D’INICI I ARRIBADA

És una passejada força tranquil·la, el camí no té pèrdua. Es recomana anar pel fons del riu que transcorre per uns paisatges feréstecs creuant el riu mantes vegades per guals. La tornada pel camí asfaltat és ràpida i còmoda. Hi ha 3 quilòmetres des de Sant Joan, fins el Castell (anada).

Se surt pel barri del Molí de Mediona. Se segueix per un camí asfaltat molt tranquil fins arribar al camí que porta al riu. Un avís indica el camí que s’ha d’agafar per seguir arran de la llera del riu.  A la riera de Mediona, les  pedres agafen formes molt especials, el primer gorg que es troba és un pèlag prou fons anomenat Pèlag de les Brúixes, envoltat de llegendes. El Pèlag de l’Escolà, reb aquest nom perquè diuen que s’hi va ofegar un escolà del castell. Passarem per davant la Balma dels pobres i veurem el controlador de cabals, que es va instal·lar junt amb una petita represa a l reiu per fer-ne el seguiment del cabal i avisar de possibles avingudes. Ben aviat veurem el castell que ja ens marca el camí que queda per fer. Passarem per la Caseta del correu, aquí hi dipositaven el correu pel castell. Ara hi ha qui hi escriu missatges per a les fades. La riera ha anat marcant tallants que es fan servir per a la pràctica de l’escalada. El camí puja al nucli del Castell que està força ben conservat. 

Podeu fer-hi vista (cal trucar prèviament per fer-ne la reserva), anar a la Font dels Capellans o fer ja la tornada cap a Sant Joan.

Un bon final, un àpat al municipi, aquí teniu l’oferta de bars i restaurants.  O si us relaxeu i us voleu quedar, aqui teniu els allotjaments.

Descarrega el track a wikiloc

Powered by Wikiloc
 
Gràcies a l’AECCM per les rutes!
En trobareu més al seu bloc Coneix Mediona, junt amb molts articles per aprofundir en la història i patrimoni de Mediona.

GALERIA DE FOTOS